Tổng hợp các kỹ năng giao tiếp qua điện thoại bạn nên biết

Komunikimi me telefon është forma më e zakonshme e komunikimit sot, kjo mënyrë komunikimi është shumë e dobishme, kudo që të jeni mund të kontaktoni dhe shkëmbeni informacion direkt pa u takuar me njëri-tjetrin. Përdorimi i formës së komunikimit përmes telefonit kërkon shumë aftësi. Pra a e dini sakuptojnë aftesi komunikimi qtelefonin tuaj. Të gjitha ato aftësi janë në Kurs për aftësitë e komunikimit për njerëzit që punojnë? Do t’ju ndihmojë Praktikoni aftësitë e komunikimit me telefon rezultate të larta? Së bashku unica.vn Zbulojeni më poshtë!

Çfarë është komunikimi telefonik?

Aftësitë e komunikimit telefonik janë aftësia për të përcjellë në mënyrë efektive një mesazh dhe për të lënë një përshtypje pozitive gjatë një telefonate. Telefoni është një mjet i rëndësishëm komunikimi në biznes, kështu që aftësitë e komunikimit telefonik janë thelbësore për ndërtimin e marrëdhënieve të mira me klientët dhe partnerët e biznesit.

– Dëgjoni dhe kuptoni kërkesën e telefonuesit: Është e nevojshme të dëgjoni dhe kuptoni kërkesën e telefonuesit përpara se të përgjigjeni ose të ofroni një zgjidhje.

– Flisni ngadalë dhe qartë: Është e nevojshme të flisni ngadalë dhe qartë në mënyrë që dëgjuesi të kuptojë qartë mesazhin.

– Përdorni gjuhën profesionale: Përdorni gjuhë profesionale dhe respektuese për të krijuar profesionalizëm dhe ekspertizë.

– Krijoni gëzim dhe argëtim: Është e nevojshme të krijoni ngrohtësi dhe argëtim për të krijuar rehati dhe besim për dëgjuesit.

– Jep informacion të plotë dhe të saktë: Është e nevojshme të jepet informacion i plotë dhe i saktë për të shmangur keqkuptimet dhe polemikat më vonë.

komunikimi

Aftësitë e komunikimit me telefon

Rëndësia e aftësive të komunikimit me telefon

Aftësia për të komunikuar përmes telefonit është një aftësi e rëndësishme në biznes dhe është jashtëzakonisht e rëndësishme. Telefoni është mjeti kryesor i komunikimit ndërmjet kompanive, ndërmjet klientëve dhe stafit të shitjeve. Prandaj, aftësitë e komunikimit përmes telefonit do të ndikojnë në marrëdhëniet e biznesit si dhe në imazhin e kompanisë.

Bëni një përshtypje pozitive: Një telefonatë e mirë bën një përshtypje pozitive te dëgjuesi, ndihmon në nxitjen e marrëdhënieve të biznesit dhe mund të gjenerojë shitje.

– Rritja e profesionalizmit: Një telefonatë profesionale do të ndihmojë në rritjen e profesionalizmit të kompanisë dhe punonjësve, duke ndihmuar në krijimin e besimit me klientët.

– Kurseni kohë dhe kosto: Komunikimi telefonik kursen kohë dhe kostot e udhëtimit të stafit të shitjeve, veçanërisht kur komunikoni me partnerë në distancë.

– Përmirësoni efikasitetin e komunikimit: Aftësitë e komunikimit telefonik ndihmojnë stafin e shitjeve të rrisë efikasitetin e komunikimit, veçanërisht në rastet kur duhen marrë vendime të shpejta.

1. Aftësitë e komunikimit telefonik kur jeni ju telefonuesi

Përcaktoni kohën e thirrjes në hyrje

Konsiderimi i kohës së telefonatës është gjithashtu një pjesë e rëndësishme e kulturës së telefonit. Shmangni kohët e thirrjeve si orët e hershme të mëngjesit, pushimet e drekës ose orët e mbrëmjes. Në ato momente, ata shpesh janë shumë të zënë, nuk duan të shkëmbejnë, flasin me ju, ndoshta edhe ata do të ndihen të mërzitur dhe të zemëruar për shkak të shqetësimit. Kështu që zgjedhja e kohës së duhur për të telefonuar do t’ju sjellë rezultatet që dëshironi, që është edhe aftësia e thirrjes që duhet të dini.

Tham Khảo Thêm:  Tư duy tích cực là gì? Cách rèn luyện tư duy tích cực

ky-nang-giao-tiep-qua-dien-thoai.jpg

Aftësitë e komunikimit telefonik kur jeni ju telefonuesi

Qëllimi i prezantimit, përshëndetjes dhe thirrjes

Në çdo telefonatë, ju duhet të përshëndesni, të prezantoni veten dhe qëllimin e kësaj thirrjeje në mënyrë që dëgjuesi të kuptojë dhe t’i përgjigjet lehtësisht bisedës suaj. Ja çfarë duhet të bëni përpara se të filloni një bisedë.

Përgatitni përmbajtjen e thirrjes paraprakisht

Përgatitja e përmbajtjes së thirrjes paraprakisht do t’ju kursejë kohë juve dhe klientëve tuaj. Ju nuk mund të telefononi klientët që flasin në një mënyrë hezituese, gumëzhitëse, konfuze si dhe dëgjues të pakëndshëm. Pra, cila është mënyra më e mirë për t’u përgatitur për një bisedë telefonike? Është mirë që të gjitha gjërat që dëshironi të thoni t’i përgatisni në kokë ose t’i shkruani në letër, në mënyrë që kur të telefononi, t’i shkëmbeni më shpejt.

Zë i butë, emocionues

Mënyra për të komunikuar përmes telefonit nuk mund të jetë aq e qartë sa komunikimi ballë për ballë, duhet të përgatiteni Aftësitë e komunikimit me telefon me një zë të butë që përcjell qartë në mënyrë që dëgjuesi të dëgjojë dhe kuptojë atë që sapo thatë. Përveç kësaj, zëri i butë përcjell emocion gjatë komunikimit, gjithashtu bën shumë përshtypje te dëgjuesit.

Mos përdorni fjalë të specializuara

Për komunikim duke përdorur terma të specializuara me klientin sepse ai nuk di ta kuptojë, kjo do të bëjë që biseda juaj shumë lehtë të dështojë. Ju duhet të zgjidhni një gjuhë të lehtë për t’u kuptuar për t’i shprehur dëgjuesit.

Përfundo telefonatën

– Kur ju mbarojnë informacioni, duhet ta përfundoni telefonatën

– Mos harroni të falënderoni dhe të thoni lamtumirë dëgjuesve

– Mbyllni butësisht telefonin nëse përdorni një kompjuter desktop

2. Aftësitë e komunikimit përmes telefonit kur jeni ju dëgjuesi

Mos lejoni që telefonuesi të presë shumë

– Duhet t’i përgjigjeni telefonit sa më shpejt që të jetë e mundur, duke pritur që telefoni të bjerë më shumë se 3 orë shkakton shqetësim tek telefonuesi. Në rast se telefonata vjen në një kohë kur nuk jeni në gjendje t’i përgjigjeni telefonit ose jeni të zënë, mund t’i telefononi përsëri dhe të tregoni arsyen pse nuk jeni në gjendje t’i përgjigjeni telefonit menjëherë, si dhe të caktoni një kohë specifike për të telefonuar mbrapa.

listen-thuat-transport-tiep-qua-dien-thoai.jpg

Aftësitë e komunikimit me telefon

Kjo tregon se jeni të sjellshëm në komunikim.

Mos lejoni që pala tjetër të bëjë monolog

Në procesin e komunikimit, nuk duhet ta lini tjetrin të bëjë monolog në atë bisedë, duhet të përgjigjeni me fjali si “e kuptoj”, “po” … këto janë sinjale që pala tjetër tregon se jeni duke dëgjuar. ndaj informacionit prej tyre

Tregoni një qëndrim pozitiv

Ndonëse shprehjet nuk janë aq të dukshme sa komunikimi ballë për ballë, mos mendoni se personi tjetër që komunikon në telefon nuk e di nëse shprehja juaj është e zemëruar apo e hapur, sepse e gjitha tregohet përmes zërit tuaj.Mik. Pra, kur të merrni telefonin, dëgjoni me një qëndrim të ngrohtë, pozitiv, gjithmonë duke buzëqeshur sepse ata do ta ndiejnë qëndrimin tuaj.

Tham Khảo Thêm:  Cách học đại học hiệu quả giành cho tân sinh viên

Keni një stilolaps dhe një letër gati para jush

Normalisht, për biseda të tilla si konsultimi me klientët ose shkëmbimi i informacioneve të rëndësishme, duhet të keni gati një stilolaps dhe një letër përpara për të regjistruar lehtësisht informacionin nga ana tjetër. Kjo mënyrë ju ndihmon të jeni më proaktiv në dhënien e pyetjeve dhe përgjigjeve për klientët

Shmangni ngrënien dhe pirjen gjatë bisedës.

Kur komunikoni, nuk duhet të hani ose pini, kjo ndryshon zërin tuaj gjatë komunikimit, duke shkaktuar shqetësim tek dëgjuesi. Kjo do t’i japë personit tjetër një përshtypje të keqe, sepse ata mendojnë se ju nuk e respektoni atë dhe nuk e merrni seriozisht atë bisedë.

Kujtoni përmbajtjen e bisedës

Në rast se jeni dëgjuesi, duhet të përsërisni përmbajtjen e bisedës për t’u siguruar që e keni kuptuar përmbajtjen e asaj bisede, kështu fitoni gjithashtu besimin e telefonuesit duke përsëritur përmbajtjen. Përdorimi i bisedës tregon se ju kujdesen thellësisht për problemin e tyre, gjë që e bën klientin të ndihet më i respektuar.

Pse duhet të praktikoni aftësitë e komunikimit përmes telefonit?

Mund të thuhet se roli i komunikimit telefonik luan një rol shumë të rëndësishëm për t’ju ndihmuar të kapni informacionin nga klientët, duke marrë kështu të dhëna për aftësitë negociuese ata blejnë nga ju. Prandaj, është shumë e rëndësishme të praktikoni aftësitë e komunikimit përmes telefonit. Ka shumë arsye pse ju duhet të praktikoni dhe përmirësoni aftësitë tuaja të komunikimit përmes telefonit. Në mënyrë të veçantë, disa arsye tipike përfshijnë si më poshtë:

Kjo është forma më e zakonshme e komunikimit

Nuk mund të mohohet mbulimi i rrjetit aktual telefonik, pothuajse të gjithë kanë një telefon për të telefonuar, për të dërguar mesazhe dhe për të kryer nevoja të tjera. Prandaj, përgjigjja e parë për pyetjen se pse është e rëndësishme të praktikoni aftësitë e dëgjimit në telefon është sepse kjo është forma më e popullarizuar e komunikimit sot.

vi-sao-phai-ren-ky-nang-gia-tiep-qua-dien-thoai-1.jpg

Aftësitë e komunikimit me telefon

Tashmë forma më e zakonshme e komunikimit, kërkon që ju të keni aftësi dhe mënyra të caktuara për ta bërë atë. Sepse nëse jo, mund të biesh në një gjendje “të qash dhe të qeshësh”, sepse personi në anën tjetër të linjës të konsideron si një person që nuk ka mirësjellje dhe aftësi themelore.

Forma e komunikimit luan një rol të rëndësishëm

Jeta është gjithnjë e më e ngarkuar, është e vështirë të takohesh ballë për ballë dhe komunikimi me telefon ka lindur si një zgjidhje jashtëzakonisht perfekte. Kjo është arsyeja pse kjo formë e komunikimit luan një rol shumë të rëndësishëm. Çdo ditë, ju mund të merrni shumë telefonata nga subjekte të ndryshme dhe çdo objekt kërkon një aftësi të caktuar komunikimi.

Mund të shesë dhe të bëjë biznes përmes telefonit

Pse duhet të praktikoni aftësitë e komunikimit përmes telefonit, sepse tani mund të shesni drejtpërdrejt përmes kësaj forme komunikimi. Kjo shpjegon pse shumë biznese dhe kompani kanë aplikuar formularin e biznesit me teleshitje (kujdesi ndaj klientit përmes telefonit). Dhe rezultatet tregojnë se niveli i efikasitetit në shitjet e telefonave është jashtëzakonisht i lartë, ju mund ta mbyllni një porosi lehtësisht me vetëm disa minuta komunikim përmes një telefonate.

vi-sao-phai-ren-ky-nang-Giao-tiep-qua-dien-thoai-2.jpg

Komunikimi me telefon

Përveç kësaj, kur telefononi klientët përmes telefonit, do të ndihmoni veten dhe klientin të bëhen më proaktivë. Në të njëjtën kohë, ndihmon për të kursyer kohë dhe përpjekje në rast se klientët nuk kanë mundësi të takohen ballë për ballë.

Tham Khảo Thêm:  Mách bạn cách cai nghiện Facebook đơn giản hiệu quả

Rritni efikasitetin dhe suksesin në punë

Nëse zotëroni aftësitë e komunikimit efektiv përmes telefonit, lehtë mund të pushtoni klientët, nga të cilët rezultatet do të jenë shumë më të larta. Anasjelltas, mungesa e aftësive tuaja të komunikimit përmes telefonit do të thotë që ju e pranoni humbjen.

Pasi të kuptoni arsyet pse duhet të praktikoni aftësitë e komunikimit përmes telefonit, ajo që duhet të përqendroheni është ndërtimi i një mënyre efektive komunikimi.

Statusi i komunikimit me telefon

Telefonat celularë tashmë janë bërë pjesë integrale e jetës sonë, veçanërisht në komunikim. Këtu janë disa fakte rreth komunikimit përmes telefonit:

– Me ardhjen e aplikacioneve të mesazheve si iMessage, Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, Line etj., përdoruesit e telefonave po i drejtohen gjithnjë e më shumë mesazheve. Megjithatë, mesazhi mund të jetë i kufizuar vetëm në përmbajtje dhe nuk mund të shprehë ndjenjat e dërguesit.

– Pavarësisht nga popullariteti në rritje i aplikacioneve të mesazheve, telefonatat janë ende mënyra më popullore dhe më e përshtatshme për të komunikuar. Është më e lehtë për përdoruesit të shkëmbejnë informacione dhe të shprehin emocionet në një mënyrë më të drejtpërdrejtë.

– Kjo është një metodë e re dhe e zhvilluar komunikimi vitet e fundit. Me shfaqjen e aplikacioneve si Zoom, Skype, Facetime, … edhe komunikimi me video thirrje është bërë më i popullarizuar, veçanërisht në situatat kur duhet të punoni, studioni ose komunikoni me njerëz.

Shembull i një situate komunikimi përmes telefonit

Këtu janë disa shembuj të situatave të komunikimit telefonik:

– Telefonatë hyrëse nga ofruesi i shërbimit: Klientët marrin një telefonatë nga ofruesi i shërbimit, ata mund të kërkojnë mbështetje, të bëjnë pyetje rreth shërbimit ose të japin komente për cilësinë e produktit. .

– Komunikimi i mesazheve: Përdoruesit mund të dërgojnë mesazhe për të konfirmuar orarin e takimit ose për të ndryshuar orarin. Për shembull, “Më falni, do të vonohem 10 minuta”.

– Thirrje video: Punonjësit e kompanisë duhet të takohen online me ekipin në degët e tjera për të diskutuar projektet ose për të raportuar progresin.

video

Aftësitë e komunikimit me telefon

Pyetje për aftësitë e komunikimit përmes telefonit

Për të vënë në dyshim aftësitë tuaja të komunikimit përmes telefonit, mund të ndiqni këto hapa:

– Para se të filloni të bëni pyetje, sigurohuni që ta kuptoni problemin tuaj. Ju mund ta riformuloni pyetjen tuaj për t’u siguruar që është e qartë dhe e lehtë për t’u kuptuar.

– Duhet të zgjidhni dikë me ekspertizë dhe përvojë për t’iu përgjigjur pyetjeve tuaja. Një ekspert ose anëtar i stafit mund t’ju ndihmojë me aftësitë e komunikimit me telefon.

– Kur bëni pyetje, jini të sigurt dhe të sjellshëm. Prezantoni veten dhe shprehni pyetjen në mënyrë të qartë dhe specifike dhe qëllimin e pyetjes në mënyrë që dëgjuesi t’i përgjigjet saktë pyetjes suaj.

përmbledhje

Nëpërmjet artikullit të mësipërm, sigurisht që keni një përgjigje për pyetjen tuaj Pse duhet të praktikoni aftësitë e komunikimit përmes telefonit?. Shpresoj me informacion të dobishëm që Chaolong TV Ndarja do t’ju ndihmojë të përmirësoni në mënyrë efektive aftësitë tuaja të komunikimit.

Etiketa:
KomunikoniCảm ơn bạn đã đọc bài viết Tổng hợp các kỹ năng giao tiếp qua điện thoại bạn nên biết . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

© 2023 Chaolong TV - WordPress Theme by WPEnjoy