INFJ là gì? Đặc điểm tính cách của nhóm tính cách INFJ

MBTI është një metodë karakterizimi përmes një sistemi pyetjesh me shumë zgjedhje. Çdo individ do të klasifikohet saktë në një grup personaliteti bazuar në 50 përgjigje dhe INFJ është një nga llojet e veçanta të personalitetit të vlerësuar përmes këtij testi. Pra, çfarë është një INFJ? Cilat janë karakteristikat e këtij grupi personaliteti dhe si të orientohet më së miri karriera për njerëzit e këtij grupi të personalitetit? Si të menaxhohen burimet njerëzore të këtij grupi njerëzish në mënyrë më efektive? Zbulojeni me Chaolong TV në artikullin më poshtë!

1. Cili është lloji i personalitetit INFJ?

INFJ (The Counselors) është një nga llojet e personalitetit të vlerësuar përmes testit MBTI. Ky grup personaliteti konsiderohet të jetë grupi idealist që do të thotë tendencë për t’u bërë idealist sepse familja ka një aftësi të natyrshme për të dhënë udhëzime. Në veçanti, ky është grupi më i rrallë i personalitetit në botë, që përbën vetëm 1-3% të popullsisë.

Në cilin grup personaliteti futet INFJ? Një INFJ përbëhet nga 4 lloje personaliteti:
Introversioni: Ky koncept është për introvertët, të cilët priren të jetojnë në botën e tyre dhe të shmangin marrëdhëniet shoqërore.
intuita: Kjo është një fjalë e përdorur për njerëzit që priren të përdorin intuitën në vend që të veprojnë, duke menduar bazuar në realitet. Në të njëjtën kohë, njerëzit me këtë lloj personaliteti INFJ shpesh vëzhgojnë dhe i mendojnë gjërat.
Ndjenje: Ndjenja është fjala më e saktë për njerëzit me këtë lloj personaliteti, ata shpesh marrin vendime bazuar në ndjenjat dhe emocionet e tyre aktuale në vend të logjikës dhe objektivitetit.
Gjykim: Parime dhe plane të qarta për të arritur qëllimet e vendosura në vend që të “shkoni askund”.

infj-la-gi.jpg

Çfarë është INFJ?

INFJ-të janë një grup personaliteti i njohur për përkushtimin e tyre si në jetë ashtu edhe në punë. Ata gjithmonë kanë një drejtim dhe plan të qartë kur përcaktojnë qëllimin për të synuar. Ata priren t’i shohin sfidat si mundësi për vetë-zhvillim dhe për t’i parë problemet nga më të plotët.

Një nga tiparet dalluese të INFJ-ve është introverti, por thellë brenda tyre ata kanë pak të kundërtën, që do të thotë se ata mund të përpiqen të përshtaten në situata ku është e nevojshme në vend që ta shmangin atë krejtësisht. Prandaj, njerëzit e këtij lloji të personalitetit gjithmonë mund të bashkëpunojnë dhe të zgjidhin mosmarrëveshjet me të tjerët.

Në përgjithësi, grupi i personalitetit INFJ është mjaft introvert, por në të njëjtën kohë mendjehapur në çdo rast. Në veçanti, ata gjithmonë kujdesen dhe simpatizojnë të tjerët, gjë që i bën ata të dashur nga të gjithë dhe shumë të përshtatshëm për të qenë njerëz motivues ose për të ndarë emocionet me të tjerët.

Nëse MBTI është sistemi i pyetjeve që ju ndihmon të orientoni karrierën tuaj në mënyrën më të saktë, atëherë DISC konsiderohet si një nga metodat e shkëlqyera për të ndihmuar të kuptoni veten dhe të identifikoni grupet e personalitetit përmes situatave reale ose një testi specifik. Ky ushtrim mund t’ju ndihmojë të përcaktoni se cilit grup personaliteti i përkisni, cilat janë pikat e forta dhe kufizimet tuaja, ose cilat aftësi duhet të përmirësoni për të përmirësuar veten. Një sugjerim për ju rreth 5W1H në Biznes efektive.

Tham Khảo Thêm:  Hiệu ứng Domino là gì? Lịch sử, quy tắc, ứng dụng của domino

2. Klasifikimi i grupit të personalitetit INTFJ

– Grupi i personalitetit Artizanatit (SP) – artistë: ISFP (Kompozitor), ISTP (Crafter), ESFP (Performer), ESTP (Promoter);

– Grupi i personalitetit Kujdestar (SJ) – mbrojtja: ISTJ (Inspektor), ISFJ (Mbrojtësi), ESFJ (Furnuesi), ESTJ (Mbikëqyrës);

– Grupi i personalitetit Idealist (NF) – Idealizues – Idealist: ENFP (Kampion), INFJ (Këshilltar), INFP (Shërues), ENFJ (Mësues);

– Grupi i personalitetit Racionale (NT) – arsyeja: INTP (Arkitek), ENTJ (Fieldmarshal), ENTP (Shpikës), INTJ (Mastermind).

3. Tiparet e personalitetit INFJ

Njerëzit e grupit INFJ kanë tipare të spikatura të personalitetit që janë introvertë dhe të ndjeshëm, të fokusuar, krijues, të përkushtuar dhe gjithashtu shumë emocional. Çdo veçori do të renditet në detaje më poshtë:

Introverte dhe e ndjeshme

Njerëzit e grupit INFJ janë shpesh introvertë, duke preferuar të kalojnë kohë vetëm sesa me një grup miqsh. Ata i duan vendet e qeta dhe private, sepse kjo është hapësira ideale për t’i ndihmuar ata të rimbushen pas ditëve të gjata të lodhshme.

INFJ-të janë shpesh të ndjeshëm, disa do të thonë se kanë shpirtin e një artisti, por të tjerë thonë se janë shumë emocionalë dhe kjo zakonisht nuk është mirë. Megjithatë, njerëzit me tipin e personalitetit INFJ kanë një jetë të gjallë, sepse jeta e tyre e brendshme është shumë e pasur.

Përqendrohuni në përvojën emocionale

Për shkak se janë introverte dhe të ndjeshëm, vajzat dhe djemtë INFJ shpesh duan të kalojnë shumë kohë duke përjetuar emocione. Këto emocione mund të vijnë nga një libër i mirë që keni lexuar, një bisedë me miqtë e ngushtë ose mund të jetë një emocion nga një film që sapo keni parë.

Kreativ dhe i përkushtuar

Njerëzit në grupin INFJ janë shpesh njerëz krijues, ata janë gjithmonë në kërkim të mënyrave për ta bërë punën dhe jetën më interesante me idetë e tyre unike. Më shumë se një person krijues, një INFJ është gjithashtu një person i përkushtuar. Nëse keni punonjës në ekipin e INFJ-së, urime sepse këta janë personat që janë përgjegjës për punën. Kur u caktoni punë këtyre njerëzve, nuk keni nevojë të shqetësoheni se ata nuk do të kryejnë ose bëjnë punën e gabuar.

4. Pikat e forta dhe të dobëta të Grupit të Personalitetit INFJ me karrierë

Forcë

⦁ Personat e këtij tipi personaliteti janë zakonisht shumë punëtorë dhe bëjnë gjithmonë më të mirën për të arritur qëllimet e vendosura.

Në veçanti, ata janë një nga faktorët që nuk mund të anashkalohet për zhvillimin e ekipit sepse individualiteti nuk ekziston në këtë grup personaliteti. Ata gjithmonë vënë të mirën e përbashkët përpara interesave të tyre.

⦁ Pohimi konsiderohet si një nga karakteristikat e spikatura të këtij grupi. Ata kanë gjithmonë ide të reja, por nuk janë me nxitim, kanë gjithmonë një plan të kujdesshëm për vendimet që marrin.

⦁ Nëse jeni duke kërkuar për një grup personaliteti që shkëlqen në kreativitet, atëherë INFJ-të janë ato që nuk mund t’i injoroni. Ata kanë një imagjinatë mjaft të pasur, prandaj mund të jenë këshilltarë të shkëlqyeshëm për të ndihmuar të tjerët të zgjidhin problemet.

⦁ Njerëzit me tipin e personalitetit INFJ janë shumë empatikë, të kombinuar me aftësinë e tyre për të përdorur fjalë dhe bindje, ata mund të bëhen njerëz frymëzues dhe psikologë shumë të suksesshëm.

Tham Khảo Thêm:  8 Cách tự thưởng cho bản thân để làm việc hiệu quả

infj-la-gi-1.jpg

Tactician – industria që i përshtatet më së miri grupit të personalitetit INFJ

Dobësi

⦁ Njerëzit e këtij grupi shpesh e kanë të vështirë të hapen me të tjerët, priren të mos u besojnë njerëzve edhe nëse janë të afërt.

⦁ Ata janë njerëz shumë të pambrojtur sepse duan marrëdhënie ose një mjedis miqësor në vend që të dëgjojnë kritikat dhe situatat e diskutueshme.

⦁ Një proces, një qëllim është ajo që ata synojnë në vend që të detyrohen të bëjnë gjëra që nuk lidhen me qëllimin e vendosur. Ata priren të jenë sipërfaqësorë dhe ndihen të detyruar të kryejnë këto detyra “pa emër”.

5. Pse janë të rëndësishme INFJ-të?

Njerëzit e grupit INFJ luajnë një rol të rëndësishëm sepse ata vetë kanë tipare të jashtëzakonshme të personalitetit. Këtu janë rolet dhe përfitimet e njerëzve me këtë lloj personaliteti:

Roli i INFJ-ve në shoqëri

INFJ-të kanë një personalitet punëtor, të përkushtuar dhe të përpiktë, ndaj në një organizatë ata janë të përshtatshëm për pozicionet e menaxhimit të burimeve njerëzore. Nga ana tjetër, njerëzit me këtë lloj personaliteti kanë aftësinë për të folur mirë, ndaj është e lehtë të punosh me punonjësit dhe klientët. Aftësia e empatisë së INFJ-ve është shumë e mirë, kështu që ata janë më të përshtatshëm për pozicione që duhet të punojnë me njerëz.

Përfitimet e të kuptuarit të INFJ

Njohja me një person INFJ do ta ndihmojë organizatën të përfitojë sa më shumë nga aftësitë e tyre. Ata jo vetëm që janë profesionistë të mirë, por janë edhe njerëz që i kuptojnë shumë mirë ndjenjat e të tjerëve, kështu që puna me personelin do të jetë më e përshtatshme, duke shmangur konfliktet dhe grindjet e panevojshme.

6. Karriera që i përshtaten tipit të personalitetit INFJ

Për cilën industri është i përshtatshëm INFJ? Një INFJ është zakonisht një përshtatje e mirë për punët e mëposhtme:

⦁ Karriera që përdorin aftësi intuitive: Mësimdhënie, Psikolog, Këshilltar ose Shkrimtar.

⦁ Profesionet që lidhen me ndërgjegjësimin dhe ekspozimin: Mjekët, burimet njerëzore.

⦁ Profesione shumë kreative: Arkitektë, Artistë, Fotografë, Dizajnerë.

⦁ Njerëzit me këtë lloj personaliteti duhet të shmangin punët me të dhëna intensive, të detajuara dhe me presion të lartë si programimi, kontabiliteti, auditimi, etj.

lap-trinh-khong-phu-hop-voi-nguoi-INFJ.jpg

Puna e të dhënave nuk është e përshtatshme për INFJ

7. Marrëdhënia e INFJ me grupet e tjera të personalitetit

⦁ Për grupet e personalitetit ISFJ, INFP dhe ENFJ: këto grupe personaliteti dhe INFJ shpesh kanë shumë ngjashmëri, kështu që ata njihen lehtësisht, afrohen dhe ndajnë pikëpamjet e tyre.

⦁ Për grupet e personalitetit INTP, ISFP, INTJ dhe ENFP: këto konsiderohen grupe personaliteti krejt të kundërta, por kanë karakter “të kundërt”, që do të thotë se njerëzit e këtij grupi të personalitetit kanë tendencë të mbledhin njerëz të thithur INFJ. Kjo i ndihmon grupet e personalitetit të pajtojnë marrëdhëniet.

⦁ Për grupet e personalitetit ISTP, ESTP, ESFJ, ENTJ: Do ta kuptoni lehtësisht se ky kombinim ekziston gjithmonë në polemika. Por e mira këtu është se ata mund të bëhen një marrëdhënie mësimore dhe në rritje nëse shkojnë mirë.

⦁ Për grupet e personalitetit ISTJ, ENTJ, ESFJ, ENTP: Kjo është një marrëdhënie që ka shumë të përbashkëta dhe mund të mësojë nga njëri-tjetri, por harmonia midis këtyre grupeve të personalitetit dhe INFJ nuk është e lehtë.

Përparësitë e INFJ-ve në marrëdhënie

– Natyrisht e ngrohtë dhe e besueshme.

– Aftësi të mira komunikimi dhe shkrimi

Tham Khảo Thêm:  Năng suất là gì? Cách giúp tăng năng suất làm việc hiệu quả

– Gjithmonë i ndjeshëm dhe i kujdesshëm për njerëzit përreth

– Kanë Aftësitë për zgjidhjen e problemeve

– Përpjekjet në marrëdhënie

– Kini gjithmonë pritshmëri të mëdha për veten dhe të tjerët

– Seriozisht, dëgjoni në marrëdhënie

– Aftësia për të vazhduar kërkimin e lidhjeve të tjera pas përfundimit të njërës lidhje (Pasi të siguroheni që marrëdhënia tjetër ka përfunduar).

INFJ-la-nguoi-gioi-lang-listen.jpg

INFJ-të janë dëgjues të mirë

Disavantazhet e INFJ-ve në marrëdhënie

– Unë absolutisht e urrej debatin dhe kritikën.

– Nuk është i mirë në përdorimin e parave ose sendeve të përditshme.

Të kesh vështirësi të largohesh nga një marrëdhënie që po shkon keq.

– Priret të jetojë një jetë të mbyllur.

– Vendosni gjithmonë standarde dhe pritshmëri të larta për veten dhe të tjerët

8. INFJ-të dhe marrëdhëniet

Nga tiparet e personalitetit të INFJ, shumë njerëz do të pyesin veten se çfarë do të jetë një INFJ në një marrëdhënie. Këtu janë disa nga sugjerimet tona për t’ju ndihmuar të kuptoni më mirë një INFJ:

INFJ dhe miqësia

Në miqësi, INFJ-të janë njerëz që janë gjithmonë të gatshëm të ndihmojnë miqtë e tyre, edhe në rrethana të vështira. INFJ-të janë dëgjues të mirë, kështu që mund të jeni të sigurt se do të ketë një vend për t’u besuar kur jeni të trishtuar ose të lodhur. INFJ-të kanë ndjeshmëri shumë të mirë, janë të ndjeshëm ndaj jetës, ndaj nuk mund të injorojnë trishtimin e të tjerëve. Nëse miqtë e një INFJ janë të pikëlluar, ata do të gjejnë një mënyrë për të ndihmuar në lehtësimin e humorit, për sa kohë që ju hapni zemrën tuaj, ata do të bëjnë çmos për t’ju ndihmuar të kaloni krizën emocionale.

INFJ dhe dashuri

Çfarë lloj personi është një INFJ i dashuruar? Pavarësisht se janë introvertë, INFJ-të janë njerëz shumë emocionalë. Ata nuk janë të mirë në të folur, nuk janë të mirë në të shprehur, por të mirë në aktrim. Një gjë interesante që mund të vini re është se INFJ-të zakonisht janë shumë besnikë, ata janë seriozë në të gjitha marrëdhëniet, kështu që kur e doni këtë person nuk do të keni nevojë të shqetësoheni për humbjen e të dashurit tuaj.

INFJ-la-people-trung-thuy-trong-tinh-yeu.jpg

INFJ-të janë njerëz shumë emocionues

INFJ dhe konformiteti me të tjerët

Përputhshmëria e një INFJ me të tjerët vlerësohet shumë, sepse ata janë njerëz që urrejnë polemikat, nuk u pëlqejnë kritikat. Aftësia për të empatizuar dhe dëgjuar një INFJ është shumë e mirë, kështu që në debate, ky do të jetë personi që zakonisht vëzhgon në heshtje dhe jep mendime vetëm kur është e nevojshme.

9. Përmbledhje

Vlerësimi i personalitetit jo vetëm që ju ndihmon të kuptoni më mirë veten, por gjithashtu është baza për të përsosur dhe rritur vetëvlerësimin tuaj. Së bashku me këtë është identifikimi i pikave të forta dhe kufizimeve, duke orientuar kështu veten në mënyrën më të saktë. Shpresojmë, artikulli i mësipërm do t’ju ndihmojë të kuptoni disi më mirë se çfarë është infj, tiparet e personalitetit dhe grupi më i përshtatshëm i karrierës me potencialin e tyre si dhe të dini arti i menaxhimit për këtë grup personaliteti.

Paç fat!

Etiketa:
Zhvillim personalCảm ơn bạn đã đọc bài viết INFJ là gì? Đặc điểm tính cách của nhóm tính cách INFJ . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

© 2024 Chaolong TV - WordPress Theme by WPEnjoy