Bật mí cách nói chuyện có duyên dành cho phụ nữ hiện đại 

Gratë moderne tani nuk duhet të përqendrohen shumë në “gratë shtëpiake”, “sjellje të dhembshur”, por do të kenë prioritet zhvillimin e marrëdhënieve në punë dhe jetë. Dhe faktori më i rëndësishëm që e krijon këtë është mënyra tërheqëse e të folurit e juaja për të gjithë. Pra, si të keni një bisedë të mirë, të mësoni? si të flasim me hijeshi për gratë mënyra moderne. Le t’i referohemi artikullit që UNICA Shpërndajeni në postimin më poshtë.

1. Parimet bazë të aftësive simpatike të komunikimit

I respektueshëm, i sjellshëm dhe i përkushtuar

Respekti dhe mirësjellja në komunikim është trajtimi i të tjerëve me kujdes dhe respekt, duke përfshirë marrjen parasysh të ndjenjave, pikëpamjeve, opinioneve dhe motiveve të të tjerëve. Të qenit i respektueshëm dhe i sjellshëm kërkon gjithashtu që të përdorni fjalë dhe veprime të përshtatshme për situatën dhe personin me të cilin keni të bëni.

Disa shembuj të komunikimit të respektueshëm dhe të sjellshëm përfshijnë:

– Përdorni gjuhë dhe sjellje që janë të sjellshme dhe të përshtatshme për situatën, personin përballë dhe marrëdhëniet midis dy palëve.

– Dëgjoni plotësisht personin tjetër përpara se të përgjigjeni. Mos i ndërprisni ose mos i ndërprisni ato.

– Shmangni përdorimin e fjalëve, gjesteve ose veprimeve që mund të lëndojnë, ofendojnë ose diskriminojnë të tjerët.

Tregoni respekt duke uruar ose falënderuar të tjerët kur bëjnë diçka të mirë ose të dobishme.

– Respektoni privatësinë e të tjerëve duke shmangur pyetjet që janë shumë personale ose shumë të ndjeshme.

– Trajtojini të tjerët me sinqeritet dhe ndershmëri, pa gënjyer apo fshehur informacion.

– Tregoni shqetësim duke pyetur për gjendjen shëndetësore dhe të punës të të tjerëve.

– Shmangni veprimet ose fjalët që mund t’i bëjnë të tjerët të ndihen të diskriminuar për shkak të racës, fesë, gjinisë, moshës ose ndonjë karakteristike tjetër.

PATCH

Çfarë është komunikimi i këndshëm? Si të keni një bisedë të mirë?

Sinqeriteti dhe sinqeriteti

Sinqeriteti në komunikim do të thotë të tregosh sinqeritet, ndershmëri dhe të mos fshehësh asnjë informacion në procesin e shkëmbimit të ideve apo ndërveprimit me të tjerët. Ai përfshin të qenit i sinqertë në lidhje me ndjenjat, mendimet dhe veprimet e dikujt, dhe të mos fshihet apo pretendohet të paraqesë një imazh që është i ndryshëm nga realiteti.

Kur tregoni sinqeritet në komunikim, do të jepni informacion në mënyrë reale dhe të ndershme, pa shkaktuar keqkuptime apo konflikte në marrëdhënie. Kjo mund të ndihmojë në përmirësimin e mirëkuptimit dhe respektit midis palëve në marrëdhënie.

Tregoni interes dhe dëgjoni

Kujdesi dhe dëgjimi në komunikim mund të demonstrohet nëpërmjet veprimeve dhe sjelljeve të mëposhtme:

– Përqendrohuni te folësi: Nëse dëshironi t’i bëni të ditur folësit se jeni të interesuar dhe të dëgjoni, përqendroni vëmendjen tuaj të plotë tek ai. Mos gjykoni ose gjykoni mendimet ose ndjenjat e tyre para se të kenë përfunduar historinë e tyre.

Shprehuni duke përsëritur ose përmbledhur: Një mënyrë për t’i bërë të ditur folësit që keni dëgjuar është të jepni komente ose të përmbledhni një pjesë ose të gjithë historinë e tyre. Kjo e bën të ditur folësin se ju interesoni dhe po kuptoni atë që po thonë.

Tham Khảo Thêm:  13 Bí quyết nâng cao hiệu suất công việc hiệu quả nhất

Përdorni gjuhë pozitive të trupit: Përdorni gjuhë pozitive të trupit, si p.sh. kontakti me sy, buzëqeshja, tundja e kokës ose ngritja e dorës për të treguar interes dhe për të dëgjuar. Këto veprime e ndihmojnë folësin të ndihet më rehat dhe më i sigurt kur ndan.

Bëni pyetje dhe mësoni më shumë: Bërja e pyetjeve është një mënyrë për t’i bërë të ditur folësit se ju intereson dhe dëshironi të mësoni më shumë për historinë e tyre. Sigurohuni që pyetjet tuaja janë pozitive dhe nuk synojnë të jenë fyese.

– Mos e ndërprisni ose ndërprisni personin që po flet: Kur personi është duke folur, prisni që ai të përfundojë përpara se të jepni mendimin ose reagimin tuaj. Nëse keni nevojë të shpjegoni ose kërkoni nga folësi të shpjegojë më tej, prisni që ai të përfundojë përpara se të filloni të flisni vetë.

Krijoni një hapësirë ​​komode, argëtuese dhe dinamike

Krijimi i një hapësire komode dhe argëtuese për komunikim është kritik për krijimin e një mjedisi për shkëmbim efektiv dhe ndërveprues të ideve. Këtu janë disa mënyra për të krijuar një hapësirë ​​të rehatshme dhe argëtuese për komunikim:

– Filloni duke u njohur: Mund të filloni komunikimin duke u prezantuar, duke kërkuar emra dhe duke u njohur me partnerin tuaj. Kjo do ta ndihmojë personin tjetër të ndihet më rehat dhe më i lehtë për të komunikuar me të.

Përdorni gjuhë miqësore: Përdorni gjuhë gazmore, optimiste, pozitive dhe të lehtë për t’u dëgjuar për t’i ndihmuar të tjerët të ndihen më rehat duke komunikuar me ju. Kufizoni përdorimin e fjalëve negative ose të ndonjë deklarate që mund t’i bëjë të tjerët të ndihen të pakëndshëm.

– Krijoni një hapësirë ​​komode: Sigurohuni që hapësira e shkëmbimit të jetë e rehatshme dhe mjaft e madhe që subjektet të lëvizin lirshëm dhe të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme për të shkëmbyer. Sigurohuni që drita, zëri, temperatura dhe lagështia të jenë të rregulluara për t’i bërë të gjithë të ndihen rehat.

Qeshni dhe flisni me gëzim: Të qeshni dhe të argëtoheni është një mënyrë e shkëlqyer për të reduktuar stresin dhe për të ndihmuar të tjerët të ndihen më rehat. Të qeshësh dhe të bësh një bisedë të mirë është gjithashtu një mënyrë e natyrshme dhe e lehtë për të filluar një bisedë.

– Respektoni njëri-tjetrin: Gjithmonë respektoni dhe dëgjoni mendimet e të tjerëve në mënyrë aktive dhe pa ndërprerje. Kjo do ta ndihmojë personin tjetër të ndihet i kujdesshëm dhe i respektuar dhe do të çojë në një shkëmbim më produktiv të ideve.

cach-noi-chuyen-co-duyen-1.jpg%20.jpg

Në komunikim, duhet t’i kushtoni vëmendje të flisni ngadalë, ngadalë

2. Si të zhvilloni aftësi simpatike komunikuese

Shpejtësia e të folurit është një faktor shumë i rëndësishëm

– Kur komunikoni, kushtojini vëmendje shpejtësisë së të folurit, sepse ajo do të përcaktojë cilësinë e bisedës. Konkretisht, duhet të flisni ngadalë, ngadalë, butësisht, veçanërisht në rast se personi juaj i kundërt është një partner i rëndësishëm.

– Fakti që ju flisni butë dhe ngadalë do t’i ndihmojë ata të marrin informacionin që ju përcillni në mënyrën më të saktë dhe të plotë. Kështu, partneri ju vlerëson edhe si një person që di të flasë me hir.

Buzëqeshni me hijeshi

– Buzëqeshja e një gruaje konsiderohet si një nga armët më të fuqishme, duke ndihmuar në marrjen e pikëve absolute në sytë e personit të kundërt. Imagjinoni, mes një gruaje miqësore që buzëqesh gjithmonë me shkëlqim dhe një gruaje që shpesh rrudhet dhe zemërohet, për cilën grua do të keni simpati? Me siguri gruaja po buzëqesh me shkëlqim, apo jo?

Tham Khảo Thêm:  Tìm hiểu các chủng vân tay & ý nghĩa đặc trưng của chúng

– Prandaj, në vende publike, slogani propagandistik është “ec lehtë, fol butë, buzëqesh me hijeshi”. Pra, bëhu gruaja që di si të flasim butë Sharmante përmes një buzëqeshjeje të ndritshme dhe një qëndrimi të gëzuar, të sinqertë, vajza!

cach-noi-chuyen-co-duyen-2.jpg%20.jpg

Një buzëqeshje simpatike do t’i ndihmojë gratë të fitojnë pikë në sytë e personit të kundërt

Mësoni për personin tjetër përpara se të flisni

Zbulimi i personit tjetër përpara se të filloni një bisedë konsiderohet gjithashtu një nga faktorët që ndihmojnë komunikimin tuaj të jetë i suksesshëm, veçanërisht personi që takoni është një partner ose i njohur i ri. Mësoni këtu mund të fillojë nga hobi, puna aktuale, arsimi… Me këtë hulumtim, do t’ju ndihmojë të gjeni më shumë histori për të treguar.

Flisni me moderim

Mënyra më simpatike për të folur me çdo grua është të dish të flasësh në një nivel të moderuar. Zakonisht, shumë gra në vende publike shpesh flasin me zë të lartë, të shoqëruara me të qeshura me zë të lartë, duke i bërë të gjithë përreth të ndihen jo rehat. Kjo konsiderohet sjellje e paqytetëruar, madje edhe e pahijshme në sytë e të tjerëve. Pra, kur jeni në vende publike, kushtojini vëmendje të mbani mendjen, flisni me një nivel të moderuar të zërit dhe shmangni veprimet e tepërta ose të vrazhda. Përveç kësaj, këto sugjerime janë edhe për vajzat që nuk dinë të flasin me burra.

Mos u fokusoni shumë në telefon

Me siguri të gjithë kanë hasur në një situatë ku shumë njerëz takohen në vende publike, në vend që të ulen e të flasin, mbajnë telefonin për të bërë fotografi, mesazhe, madje edhe për të folur me një person tjetër. Sidomos për gratë, kjo është një mënyrë jashtëzakonisht e pandershme për të komunikuar me personin e kundërt.

Nëse je një grua e zgjuar dhe moderne, di si ta vlerësosh kohën tënde me takime ballë për ballë gjatë një dite të “lidhur” në internet. Biseda e sinqertë me njëri-tjetrin do të ndihmojë që marrëdhëniet të kenë rezultate më të mira.

cach-noi-chuyen-co-duyen-3.jpg%20.jpg

Si një grua moderne, di të përdorë internetin siç duhet

Kujdes ndaj kostumeve

– T’i kushtosh vëmendje veshjeve është gjithashtu një nga mënyrat simpatike për të folur me formë indirekte. Prandaj, në biseda, vendosni gjithmonë kriteret e edukatës, mirësjelljes dhe butësisë në veshje në radhë të parë. Dhe në varësi të hapësirës, ​​objektit të komunikimit, mund të zgjidhni kostume të ndryshme.

– Për shembull, për festa luksoze duhet të fokusoheni te veshjet me krahë, ndërsa për hapësirat e takimeve rastësore si takime me miqtë, takime me të afërmit duhet të zgjidhni faqet Rroba të rehatshme, të lehta.

Praktikoni komunikimin rregullisht me njerëzit

Praktikimi i rregullt i komunikimit me njerëzit është një mënyrë efektive për të zhvilluar aftësitë tuaja të komunikimit. Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të praktikoni komunikim efektiv:

– Gjeni mundësi për të bashkëvepruar me njerëz të ndryshëm: Mund të bashkoheni në klube, seminare ose aktivitete të tjera shoqërore për të pasur mundësinë të shoqëroheni me shumë njerëz.

Dëgjoni me vëmendje: Kur të tjerët flasin, përqendrohuni në dëgjimin dhe kuptimin e asaj që ata po përpiqen të përcjellin. Përpiquni të bëni pyetje për të sqaruar këndvështrimin e tyre dhe për të treguar se ju intereson ato që thonë.

– Fokusohuni në gjuhën e trupit tuaj: Veprimet dhe gjestet tuaja janë gjithashtu pjesë e komunikimit. Përqendrohuni në këto për të rritur efektivitetin e mesazhit tuaj.

Tham Khảo Thêm:  Các cách giữ bình tĩnh hiệu quả cho người hay căng thẳng

Praktika: Praktika është mënyra më e mirë për të zhvilluar aftësitë e komunikimit. Gjeni mënyra për të praktikuar komunikimin në jetën e përditshme, veçanërisht në situatat kur ndiheni të pakëndshme.

– Mësoni nga të tjerët: Merrni parasysh se si të tjerët komunikojnë dhe mësoni nga aftësitë dhe strategjitë e tyre.

Mos kini frikë të bëni gabime: Jini të vetëdijshëm se të gjithë bëjnë gabime. Nëse bëni një gabim në komunikim, mësoni prej tij dhe përpiquni të bëni më mirë herën tjetër.

Mësoni dhe ndajeni me njerëz me aftësi të mira komunikimi

Të mësuarit dhe shkëmbimi janë dy faktorë të rëndësishëm për zhvillimin e aftësive të mira komunikuese. Këtu janë disa mënyra se si mund të mësoni dhe të ndani për të përmirësuar aftësitë tuaja të komunikimit:

– Mësoni nga të tjerët: Mund të mësoni nga ekspertë, njerëz me përvojë ose njerëz me aftësi më të mira komunikimi. Ju mund të merrni kurse, të lexoni libra ose të merrni pjesë në aktivitete për të zhvilluar aftësitë tuaja të komunikimit.

– Ndani përvojat tuaja me të tjerët: Ju mund të ndani përvojat tuaja se si të komunikoni me të tjerët. Ndarja e përvojave do t’ju ndihmojë të mësoni dhe gjithashtu të ndihmoni të tjerët të mësojnë nga ju.

Lexoni libra dhe merrni kurse për të përmirësuar aftësitë e komunikimit

Për të përmirësuar aftësitë tuaja komunikuese, duhet të lexoni libra dhe materiale mbi komunikimin, prezantimin, udhëheqjen dhe menaxhimin. Ju gjithashtu mund t’i bashkoheni kurseve ose klubeve të komunikimit për t’ju dhënë mundësinë të praktikoni dhe të lidheni me ekspertë dhe kolegë. Përveç kësaj, duhet të jeni të vetëdijshëm për praktikën e rregullt dhe ta mbani veten të hapur dhe të gatshëm për të mësuar.

Vendosni vetes synime dhe jini të vendosur për të përmirësuar aftësitë tuaja të komunikimit

Vendosja e qëllimeve tuaja dhe të qenit i vendosur për të përmirësuar aftësitë tuaja të komunikimit janë hapa të rëndësishëm për të bërë përparim në komunikimin tuaj dhe për të arritur gjëra të reja. Për t’i vendosur vetes synime dhe për të qenë të vendosur për të përmirësuar aftësitë tuaja të komunikimit, mund të ndiqni këto hapa:

– Përcaktoni qëllimet tuaja: Ju duhet të përcaktoni qartë qëllimet specifike që dëshironi të arrini në përmirësimin e aftësive tuaja të komunikimit. Për shembull: të flasësh më rrjedhshëm, të komunikosh më qartë idetë, të jesh më i sigurt kur flet para turmës, etj.

– Vazhdoni të praktikoni: Pasi të keni arritur qëllimin tuaj, duhet të vazhdoni të praktikoni dhe zhvilloni aftësitë tuaja. Komunikimi është një aftësi që po zhvillohet vazhdimisht, kështu që ju duhet të vazhdoni ta përmirësoni atë për të ruajtur aftësitë tuaja komunikuese.

Këtu janë si të flasim me hijeshi për gratë moderne që nuk duhet të humbisni. Me këto këshilla, patjetër do t’ju ndihmojë të bëheni një grua e suksesshme, e sjellshme dhe simpatike në sytë e të gjithëve.

Ftoni lexuesit të ndjekin kurset mësojnë aftësitë e komunikimit për të fituar më shumë njohuri për aftësitë më të mira të komunikimit për të përballuar të gjitha situatat.

Paç fat.

Etiketa:
KomunikoniCảm ơn bạn đã đọc bài viết Bật mí cách nói chuyện có duyên dành cho phụ nữ hiện đại  . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

© 2024 Chaolong TV - WordPress Theme by WPEnjoy